Method Class

Andre's Methodclass

Method - Artistieke Waarheid
van Acteur / Regisseur Andre Landzaat

Wij zijn zeer verheugd om te kunnen melden dat wij vanaf heden geregeld extra Method-classes zullen organiseren waarin jullie les krijgen van een bevlogen regisseur en 'Lifetime-member' van de Actorsstudio in Hollywood; Andre Landzaat

'Tijdelijk weer terug in Nederland om serieuze acteurs te helpen die graag wat meer willen weten over het werk van de 'Method Acting'.
Tijdens de classes van Andre leer je dieper te gaan met je acteer-werk maar waarbij je ook je zelf beter leert kennen.

De methode die gebruikt wordt o.a. door acteurs zoals Robert de Niro, Al Pacino, Mathew McConaughey, Jake Gyllenhaal, Marion Cotillard, Johnny Depp en velen anderen.

Tijdens zijn method-classes zal Andre met jullie werken aan de speciale oefeningen die gebruikt worden in de Actors Studio.
Verder zal hij uiteraard vertellen over zijn ervaringen met allle grote acteurs waar hij mee heeft gewerkt en over Hollywood.


______________________________________________________________

De cursus in het kort:

- Tijdens de lessen beginnen we met ontspanningsoefeningen
Het is belangrijk om te leren om je ‘acting instrument’ te ontplooien en je belemmeringen kwijt te raken. Goed acteren kan enkel wanneer je volkomen open en in het nu bent.
Een acteur moet de controle en beheersing hebben van het lichaam en de stem.


- Daarna sense-memory oefeningen en andere oefeningen (en methodes) om dichter bij het potentiële van je acteer talent te kunnen komen en het vrij maken van je emotionele acteerinstrument.
Een van de pijlers van Method-acting is sense memory. Andre geeft uitleg, tips & tricks.

- Daarna passen wij de methodiek en oefeningen toe in een monoloog en/of in een scène.
Andre zal werken met scénes vanuit zijn eigen acting-classes in LA, maar als je zelf iets wilt doen mag je dat ook naar ons opsturen en wie weet...

- Improvisatie.
Improvisaties zijn een machtig wapen bij het ontdekken en ontwikkelen van een karakter.

- Voor en na de lessen is er ruimte voor vragen.

Voor meer informatie of reacties van studenten kijk op rustig op zijn website: methodactingteacher.com

________________________________________________________________


Biografie - Andre Landzaat
Andre ging ongeveer 40 jaar geleden naar New York om de privéklassen van Lee Strasberg in Carnegie Hall te volgen.  Gedurende die tijd was hij ook aanwezig bij de Actors Studio, waar hij o.a. acteurs zoals Al Pacino, Robert de Niro, Dustin Hoffman en Harvey Keitel mee maakte voordat ze bekend werden. In Los Angeles heeft hij een Soap Opera Award ontvangen voor het spelen van Tony Cassadine in de series "General Hospital" waar toen Elizabeth Taylor zijn schoonzuster speelde.
Sinds geruime tijd is hij een life time member van de Actors Studio en geeft hij les in method acting aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute in West Hollywood.

Quote on Acting

“Mijn poging is om de studenten te helpen om vrij genoeg te kunnen komen, zodat het lichaam, het hoofd, de stem, de gedachten, de spirit allemaal samen kunnen komen in een volle en ware uitdrukking. Om de schrijvers woorden je eigen kleur te kunnen geven, met een interessant gedrag en verbeelding.  Dan pas ben je uniek als een acteur. "

Andre Landzaat
Actor/director - Lifetime member Actorsstudio

“Great actors are emotionally free, so that their bodies, minds, and voices work as one. They have learned to trust their instincts and to allow the silences, inner life and the subtext to emerge"

Andre Landzaat
Actor/director - Lifetime member Actorsstudio

 

Cursus-informatie

Wanneer wordt deze cursus gegeven?

De classes zulen beginnen vanaf eind maart begin april. Meer informatie volgt nog...


Aantal Deelnemers

7-10 cursusten


Les

Het eerste gedeelte van deze speciale training bestaat uit relaxation exercises en sense memory exercises.
Het tweede gedeelte bestaat uit oefeningen, improvisatie monologen en/of scène werk.

De lessen zullen zoveel mogelijk in het Nederlands worden gegeven.

Locatie

De method-classes zullen worden gegeven in een van onze ruimtes op de Wisselweg 33 te Almere


Kosten & betaling.

Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven zich te verdiepen in het prachtige acteervak hebben we een aangepaste prijs voor deze unieke gebeurtenis. De kosten bedragen:
€ 250,-- p.p. Per weekend

  Betaling kan via:
- Zelfstandige overboeking.
- Facturatie (enkel voor bedrijven) Deelfacturatie is niet mogelijk. Wij verzoeken je bij facturatie ons jouw bedrijfsgegevens te sturen zodat wij jouw factuur correct kunnen opstellen. Uiteraard geldt ook bij facturatie dat het verschuldigde bedrag vooraf betaald dient te zijn.

Belastingaftrek:
RJBSTUDIO is een particulier opleidingsinstituut. Hierdoor valt het niet onder de reguliere onderwijsinstellingen waarvoor studiefinanciering kan worden verkregen. De scholingsuitgaven zijn daarentegen wel aftrekbaar voor de belasting aangifte. Voor meer informatie; vraag de Belastingdienst of je boekhouder.


Joost Buitenweg
Optimale ontwikkeling
"Ik vind het erg belangrijk dat er een onafhankelijk punt is waar ruimte is voor ieders persoonlijke talent en persoonlijke ontwikkeling.
Een plaats waar je niet het idee moet hebben auditie te doen, maar kan werken aan je leerpunten. Wanneer je namelijk het idee hebt auditie te moeten doen, ga je enkel laten zien wat je al kent. Het gevolg is dat je ontwikkeling stagneert.
Ik vind juist dat een cursus er voor is om nieuwe acteertalenten van jezelf te ontdekken en ontwikkelen.
Ik ben daarom van mening dat een onafhankelijk acteer-instituut de beste manier is om jezelf optimaal te ontwikkelen
"