Acte de Presence

Presenteren kan je leren

Presentatie training
Voor televisie, bedrijven, prive
Onderzoek heeft aangetoond dat de grootste angst van mensen spreken in het openbaar is.
Ter illustratie; op nummer twee staat angst voor de dood.
Ons inziens is dit een wat overdreven reactie op het spreken in het openbaar en is presenteren iets wat iedereen kan leren, in wat voor een situatie dan ook.
Deze presentatie-training richt zich vooral op iedereen die (zich) wil gaan presenteren.
In de opzet van onze trainingen gaan wij uit van een samensmelting van technieken die worden gebruikt bij zowel het acteren als presenteren (via NLP-technieken).
In deze training zal er worden gekeken naar een vorm die past bij ieders persoonlijkheid voor het geven van een goede acte-de-presence.
Zaken als: houding, stemgebruik, woordkeuze en vertelstructuur zullen de revue passeren.
Maar we zullen het ook hebben over jouw doelen, het vinden van jouw zekerheden, presentatietechnieken en over goede communicatie.

In de cursus wordt gebruik gemaakt van acteertechnieken omdat wij denken dat elke voordracht en doelgroep een andere aanpak vereist, waarin een andere kant van jezelf moet worden aangesproken.
Kortom; je moet dus een klein beetje kunnen acteren.

De ervaring leert dat wij met onze methode in zeer korte tijd verrassende resulaten kunnen boeken.
We gaan hierbij uit van het idee: "The medium is the message"

Tijdens de cursus wordt alles opgenomen en teruggekeken zodat je zelf kunt zien hoe het publiek jou ziet en je sneller in staat bent jouw aandachtspunten aan te pakken.

In de cursus presentatietechnieken wordt onder meer aandacht geschonken aan de volgende punten:
- Het voorbereiden van een tekst, speech of presentatie
- Het kennen van je (on)mogelijkheden
- Het omzetten van angsten naar succes
- Het gebruiken van audio- visuele middelen
- Het gebruiken van het gehele lichaam om de boodschap over te brengen
Aan het eind van de cursus bereid je een presentatie voor, die beoordeeld zal worden door de trainer.

Deze cursus wordt in basis individueel gegeven, aangezien je uiteindelijk ook als presentator individueel zult werken.
In overleg is ook een training voor groepen mogelijk.

Of het nu gaat om presenteren voor televisie of een grote groep mensen; iedereen die wel eens in het openbaar gesproken heeft, weet hoe lastig de zenuwen op zo’n moment kunnen zijn, maar ook het gebrek aan vaardigheid.
Goed leren spreken, jezelf en je verhaal presenteren voor publiek is een onmisbare vaardigheid voor iedereen die voor een camera of in het openbaar zijn/haar verhaal moet doen.
Met een goede acte-de-presence boek je overwegend meer resultaat.
In onze cursus worden alle essentiële elementen van het spreken in het openbaar geleerd, alsmede het presenteren voor televisie.
Er wordt aandacht geschonken aan structuur en opbouw van de presentatie, jouw houding ten opzichte van een publiek, stemgebruik, en veel meer.
kortom; wij leren je een goede acte-de-presence te geven!


Speciaal voor bedrijven hebben we ook trainingen voor grote groepen. Kijk hier voor meer informatie.

Presenteren

“De combinatie van acteren en presentatie techniek is fantastisch voor een bedrijf. Wat het weekend uiteindelijk zo succesvol heeft gemaakt is dat wij ons realiseerden dat we met proffessionals werken. Dit is overtuigend en daardoor makkelijker aanneembaar voor ons"

“Ter info, cursus heeft een fantastische impact gehad, we zijn ons op een positieve manier nu toch meer bewust van onze houding, gedrag, impact etc. op de persoon aan de andere kant vd telefoonlijn. Nogmaals, veel dank."

Joost Buitenweg
Goede Acte-de-Presence
"Of het nu gaat om het presenteren van uzelf, het verkopen van een product, het vragen van opslag aan uw baas of het spreken voor een gezelschap, voor collega’s tijdens een vergadering of voor familie op een verjaardag, met een goede presentatietechniek bent u veel doeltreffender en is een “presentatie” geen reden meer om nachten wakker te liggen."