Over Joost Buitenweg

J

oost Buitenweg is al sinds 1989 professioneel acteur in nationale en internationale producties. Daarnaast regisseert hij sinds 1996


Joost Buitenweg volgde na zijn middelbare school de HBO-studie spelmethodiek waarin hij afstudeerde.  Tijdens deze studie deed hij auditie bij Toneelgroep Amsterdam voor het stuk: ‘Voorjaarsontwaken’ waarvoor hij werd aangenomen. Door dit toneelstuk speelde hij zich in de belangstelling van casting-agents en de media.

Na deze ‘ontdekking’ was hij ruim twee jaar lang de allereerste dagelijkse soap-schurk van Europa (!) : Rien Hoogendoorn, in ‘Goede tijden, slechte tijden’.

Daarna speelde Joost in verscheidene series zoals: 12 steden 13 ongelukken, De club, Vrouwenvleugel, en speelde hij in België en Engeland in films mee. In Nederland speelde hij o.a. in: De Schippers van de Kameleon 2, Alibi en Stiletto's (waar hij samen met Casper van Bohemen te zien is.)

Maar omdat de comedy-kant van het acteren hem altijd erg heeft aangesproken speelde hij vervolgens onder andere in: Oppassen, Het zonnetje in huis, Mijn dochter en ik, Kees & Co, en natuurlijk: SamSam waar hij tien seizoenen lang de rol van Lex Pijnakker speelde.

Daarnaast heeft Joost in Duitsland een pilot voor een nieuwe comedy opgenomen, speelde hij de manager van André van Duin in “André’s comedy club” én speelde hij zelfs mee in Coronation street!
Waarvan producer Wayne Henry in een interview over hem zei:
“An amazing actor”
en ”He’s fabulous” 

Altijd op zoek naar uitdagingen heeft hij zich, naast zijn acteerwerkzaamheden, ook steeds meer toegelegd op het presenteren. Zo was hij onder meer elke dag op televisie te zien bij SBS6 met het programma ‘Start op zes’, presenteerde hij op RTL-4 Rode Kruis Vragen vuur en was bijna een jaar lang te horen op de radio als co-host van de ochtendshow op YorinFM.

Voor zijn werk is Joost meermaals genomineerd en onderscheiden, o.a. TROS-TVster, Televizierring, GoudenGids Publieksprijs en nog veel meer.

Om beginnende talenten wegwijs te maken in het acteervak is hij in 1996 begonnen met RJBSTUDIO. Met dit bedrijf geeft hij professionele camera-acteercursussen en heeft zo al vele talenten opgeleid.

Daarnaast produceert en regisseert hij sinds 2000 AV-producties voor PIXELTHIS waar hij tevens directeur van is.

Bij RJBSTUDIO is hij sinds een aantal jaren weer herenigd met zijn GTST-broer Frits van Houten: Casper van Bohemen


 

KORTE REACTIE:

Ik heb altijd al een passie voor acteren gehad, maar na het weekend ben ik vastbesloten om mij er meer in te gaan verdiepen. Merk dat ik meer wil, en nu ik me een paar dagen niet bewust heb bezig gehouden met acteren mis ik het oprecht. - Ratiba

Reactie op TROS-Radar

 

"Ik heb acteerlessen genomen bij RJB Studio en die staat goed aangeschreven en die helpen je ook bij het zoeken van een juiste castingbureau. Als je vragen hebt na je cursus kan je ze zelfs nog bellen met allerlei vragen en ze staan altijd klaar voor je. Ik heb het nagevraagd bij een paar mensen die bij tv en film werken en alles weten van castingbureaus...Als je echt interesse heb om te leren acteren, neem dan eerst lessen bijv bij een amateur toneel groep. Daar doe je al genoeg ervaring op. Doe dat een jaar en dan acteerlessen bij bijv RJB Studio. Die zeggen ook eerlijk of je er talent voor heb of dat je er beter mee kan stoppen. En hun begeleiden je erg goed. Ik heb dankzij hun vele aanbiedingen gekregen bij castingbureaus. Zij staan goed aangeschreven. Je krijgt les van Joost Buitenweg ook wel bekend van GTST aka Rien Hoogendoorn. - Putter83" meer reacties